Ракета №2 на България Димитър Кузманов записа страхотно постижение и първата

...
Ракета №2 на България Димитър Кузманов записа страхотно постижение и първата
Коментари Харесай

Мико Кузманов с историческа победа на Sofia Open, отстрани класен италианец

Ракета №2 на България Димитър Кузманов записа ужасно достижение и първата си победа на Sofia Open ! Пловдивчанинът организира гладиаторска борба и надделя с 2:1 сета след поврат класния си сътрудник Лоренцо Музети (Италия). В обособените елементи 6:7 (4), 7:6 (3), 6:3. Благодарение на триумфа Мико се класира за осминафиналите, където му следва дуел с Камил Майхжак, заменил в последния миг като „ благополучен губещ “ четвъртия подложен Александър Бублик. Така че - очаквания има и за попадане в топ 8!

Първият сет на срещата мина през голям брой обрати в резултата. Кузманов стартира по-добре и проби първоначално, след което затвърди за 3:0, минавайки през гейма от 0:40.

Музети обаче не се пречупи и на собствен ред натисна съперника си, изравнявайки за 3:3. Младият италианец нанесе нов удар с брейк за 5:4, като при този резултат сервира за триумф в първата част. Кузманов съумя да върне пробива в последния миг, с което сетът продължи. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Музети поведе с 6:1 точки и след това се наложи със 7:4, откривайки резултата в мача при четвъртия си сетпойнт.

Борбата за всяка точка продължи с цялостна мощ и през втория сет, с тази разлика, че в него пробиви нямаше. Така още веднъж се стигна до тайбрек, извоюван този път от локалната вяра Кузманов – 7:6 (3).Третата, крайна част, беше решена от един пробив, дело на Кузманов в шестия гейм за преднина 4:2. До края пловдивчанинът не трепна и заслужи първата си победа в София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР